Bisquick
Wat is in vredesnaam Bisquick? Dat vroeg ik mij af toen ik op verschillende recepten stuitte die het als ingrediënt aangaven. Inmiddels weet ik het. Het is een bakmix die je voor vele doeleinden kunt gebruiken. Pannenkoeken, wafels, koekjes, brownies, muffins, hartige taart ... allemaal te maken met Bisquick.
Gelukkig kun je ook Bisquick eenvoudig zelf maken. Er zijn verschillende recepten in omloop, maar ik heb een recept gekozen met weinig suiker en zonder melkpoeder.

Op internet kun je ontzettend veel recepten vinden als je zoekt op Bisquick. Doe er je voordeel mee!


Bisquick (of 'quick mix')
6 cups bloem (750 gram)
3 eetlepels bakpoeder
1 eetlepel baking soda (bij de toko te koop)
3 eetlepels suiker
1 eetlepel zout
1 cup kokosolie (216 gram)

Zeef alle ingrediënten in een grote kom
Voeg de kokosolie toe en meng totdat het een fijn kruimelig mengsel is geworden zonder klontjes.
Dit recept kun je eenvoudig nog verdubbelen als je een grotere voorraad wilt.

Bewaar koel (bijvoorbeeld in de koelkast of diepvries). In plaats van kokosolie kun je ook boter gebruiken, de mix moet dan beslist in de koelkast en is dan houdbaar tot de uiterste houdbaarheidsdatum van de boter.

Ik heb zowel de cups aangegeven als het (mogelijke) gewicht in grammen. Ik zou zelf voor cups gaan, maar wie dat niet kan, wil of durft zou het moeten lukken met de aangegeven hoeveelheden in grammen.



Recepten met 'Bisquick'


Biscuits  1
3 cups 'bisquick' (720 ml)
225-240 ml water
Meng snel tot een soepel deeg, niet te veel bewerken want dan wordt het rubberachtig. Rol uit tot deeg, steek rondjes uit.Bestrijk de biscuits met gesmolten boter.
Bak 10-12 minuten op 225 graden Celsius


Biscuits 2
2  1/4 cup 'bisquick' (540 ml)
160 ml melk
Meng de ingrediënten tot een zacht deeg. Rol uit tot ongeveer 1 cm dik op een met bloem bestoven werkblad. Steek rondjes uit.
bak 10-12 minuten op 225 graden of totdat ze goudbruin zijn.
Je kunt ook eenvoudig kaasbiscuits of kruidenbiscuits maken!


Shortcake
3 cups Bisquick (720 ml)
2 eetlepels suiker
180 ml water
Meng tot deeg. Leg per lepelvol op een ingevette bakplaat. Bak 10-12 minuten op 225 graden.


Hartige kaasburgertaart met 'Bisquick'
1 pond biologisch mager gehakt
1 flinke ui
1/2 theelepel zout

Bak deze ingrediënten in een koekenpan. Giet het vet af. Doe hierna in een ingevette ovenschaal
Bestrooi het gehakt royaal met geraspte kaas.
Maak een mengsel van

1/2 cup (120 ml) Bisquickmix
240 ml melk
2 eieren

giet dit over het gehakt. Bak de 'pie' 25 minuten op 200 graden.
Volgens mij kun je hier prima ook flink wat groenten in verwerken als het geheel maar niet te nat wordt. Het deeg komt OP het vlees/groentenmengsel!

0 reacties: